Tortilla z wędzonym łososiem i sosem koperkowym

Tortilla z wędzonym łososiem i sosem koperkowym
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 sztuki Tortilla pełnoziarnista
  • 100 g Łosoś wędzony
  • 0.5 Sztuka Ogórek

Sos koperkowy

  • 2 łyżki Jogurt naturalny
  • 1 łyżka Musztarda Dijon
  • 1 łyżka Sok z cytryny
  • 0.5 Garść Koperek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    W miseczce wymieszaj jogurt naturalny, musztardę, sok z cytryny i drobno posiekany koperek. Następnie sos jogurtowy dopraw solą i pieprzem.

  2. 2

    Umyj ogórka i zrób z niego sałatę — wystarczy obrać go obieraczką, formując cienkie plastry.

  3. 3

    Na suchej patelni podgrzej placki tortilli.

  4. 4

    Na każdej tortilli połóż plastry ogórka i łososia. Zawiń je w rulon i pokrój na połówki.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też