Tortilla z wędzonym łososiem i sosem koperkowym
Pyszne plastry łososia i dressing koperkowy doskonale połączone z plackami tortilli.
Autor:
Smak.pl
Fit przekąski
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Kuchnia meksykańska
Kuchnie świata
Główne składniki
Ryby
Warzywa
Nabial
Strefa Fit
Dla młodych mam
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Tortilla pełnoziarnista
- 100 g Łosoś wędzony
- 0.5 Sztuka Ogórek
Sos koperkowy
- 2 łyżki Jogurt naturalny
- 1 łyżka Musztarda Dijon
- 1 łyżka Sok z cytryny
- 0.5 Garść Koperek
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
- 1
W miseczce wymieszaj jogurt naturalny, musztardę, sok z cytryny i drobno posiekany koperek. Następnie sos jogurtowy dopraw solą i pieprzem.
- 2
Umyj ogórka i zrób z niego sałatę — wystarczy obrać go obieraczką, formując cienkie plastry.
- 3
Na suchej patelni podgrzej placki tortilli.
REKLAMA - 4
Na każdej tortilli połóż plastry ogórka i łososia. Zawiń je w rulon i pokrój na połówki.
Zobacz także:
REKLAMA