Naleśniki z łososiem
Naleśniki z łososiem to kolejna propozycja na urozmaicenie lubianego posiłku — tym razem o wytrawne nadzienie. Zobacz, jak je przygotować i zachwycić swoich domowników.
Składniki
Ciasto naleśnikowe
- 1 szklanki Mąka pszenna
- 2 szklanek Mleko
- 2 Jajko
- 0.25 Łyżeczka Proszek do pieczenia
- Olej
- Sól
Nadzienie do naleśników
- 100 g Wędzony łosoś
- 0.5 kilogram Ser biały
- 1 pęczek Szczypiorek
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Czosnek granulowany
Przygotowanie
- 1
Mleko wlej do miski i połącz je z mąką, proszkiem do pieczenia, jajkami oraz szczyptą soli. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, tak, żeby pozbyć się grudek. Z jednolitego, gęstego ciasta smaż cienkie naleśniki na odrobinie rozgrzanego oleju.
- 2
W międzyczasie przygotuj nadzienie do naleśników. Do białego serka dodaj drobno pokrojony szczypiorek, dopraw do smaku i starannie wymieszaj. Możesz wcześniej zblendować ser, żeby farsz był bardziej kremowy.
- 3
Gotowe naleśniki posmaruj warstwą przygotowanego twarożku, a na każdy placek połóż kilka plasterków wędzonego łososia.
Zobacz także: