Wyjątkowo zdrowa kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami
Źródło: Getty Images

Składniki

Składniki na kaszę jaglaną z warzywami

  • 0.5 Szklanka Kasza jaglana
  • 1 szklanki Woda
  • 3 sztuki Różyczki kalafiora
  • 2 sztuki Brokuły
  • 0.5 Szklanka Marchew
  • 0.5 Szklanka Mrożony groszek
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1

    Szklankę wody wlewamy do niewielkiego garnka. Układamy w nim warzywa, przykrywamy pokrywką i czekamy, aż woda zacznie wrzeć.

  2. 2

    Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku i bardzo dokładnie przepłukujemy zagotowaną wcześniej w czajniku i wlaną do miski gorącą wodą.

  3. 3

    Po przepłukaniu, kaszę jaglaną dodajemy do garnka, w którym gotują się już warzywa.

  4. 4

    Do mieszaniny warzyw, wody i kaszy dodajemy także oliwę z oliwek. Zmniejszamy gaz i na mniejszym ogniu gotujemy przez około 20 minut nie zdejmując przykrywki i co jakiś czas mieszając składniki, żeby się nie przypaliły. Po upłynięciu tego czasu danie jest gotowe.

  5. 5

    Możecie dodawać także inne warzywa wedle uznania - takie jak cukinię, dynię czy fasolkę.

    Przeczytaj także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też