Chrupiące frytki z tofu
Super szybkie i wyjątkowo chrupiące frytki z tofu z pewnością zachwycą Cię swoim smakiem.
Autor:
Smak.pl
Fit przekąski
Strefa Fit
Strefa Wege
Dania wegetariánskie
Dania wegańskie
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Rodzaje dań
Przekąski
Posiłki
Podwieczorek
REKLAMA
Składniki
- 1 opakowanie Tofu
- 2 łyżki Olej roślinny
- 0.5 Łyżeczka Bazylia
- 0.5 Łyżeczka Oregano
- 0.5 Łyżeczka Majeranek
- 0.5 Łyżeczka Tymianek
- 0.5 Łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Pieprz
Przygotowanie
- 1
Z bloku tofu wytnij podłużne frytki, a następnie delikatnie je osusz, używając ręcznika papierowego
- 2
Na patelni rozgrzej olej roślinny i dodaj pokrojone w plastry tofu.
- 3
Obracaj frytki, aż zbrązowieją ze wszystkich stron.
REKLAMA - 4
W międzyczasie, w osobnym naczyniu wymieszaj zioła z solą i mielonym pieprzem.
- 5
Przełóż frytki do większej miski (razem z olejem z patelni), wysyp na nie mieszankę ziół i dokładnie obtocz tofu z każdej strony.
- 6
Chrupiące frytki z tofu możesz podawać z ulubionym sosem, ale zioła doskonale uzupełnia pikantny ketchup.
Zobacz także:
REKLAMA